VVA2 voetbalt weer eens en wint van USV 2

Het was na een aantal weken weer tijd voor Avereest 2 om de wei in te gaan. Er wordt veel getraind, maar amper gevoetbald. Het blijft lastig, zo’n reserve vierde klasse. Het lijkt soms op het afvoerputje van de kleinere clubs waar de reserveteams de dupe van worden. Misschien moet de KNVB er eens een keer wat aan gaan doen. Afijn, laten we kijken naar het positieve. Het was zaterdag schitterend weer en Allround Tuinen lieten de schoffels en planten achter zich om aan te sluiten bij het aller Tweede. Ook Epke gooide de hexagons van zich af en trok het Roozeboom tricot aan om Frans & co te helpen tegen USV 2.

Doordeweeks werd duidelijk dat Spiekert te laag was gegaan in de aprésskihut. Wellicht ook op de latten. Hij was niet bai met knieklachten, maar Beun redde het wel vanuit werk. Zodoende kon Frans alsnog kiezen wie er in de basis gingen starten tegen de blauwwitte buren. Hij koos voor een 3-4-3 variant met Baard als generaal in de goal. Guido, Hein en Pelman stonden achterin. Rechtshalf Piele, captain Hunter stond centraal met Pinkel. Haas linkshalf. Voorin Jonkie en de gebroeders Bonen. Op ’t bankie held Ecke, held Epke en held Slide. Geweldig gewoon.

VVA2 wilde fel starten en dat lukte aardig. USV kwam niet onder de druk vandaan en had moeite met het systeem van de Tricolores. Mogelijkheden werden gecreëerd, veelal via Haas! Papa vloog er veelvuldig overheen, een schotkans kwam in de handen van de keeper. Hein had de controle over de verdediging met de felle backs om zich heen, prima. In het tweede kwartier van de eerste helft kwam de wedstrijd nog wat meer tot leven. Beun werd een paar keer neer gelegd en porde met wat venijn de aanvoerder van USV. Na het kleine relletje wat werd gesust door de scheids werden nog meer kansen gecreëerd. Pascal werd na een mooie aanval via Haas en Beun op rand zestien aangespeeld, hij koos voor een schot. Afspelen was beter geweest, dan had ie in ’t mandje gelegen. Beun kopte een corner op het hoofd van Pelman, maar zijn schamper werd van de lijn gehaald. Jonkie showboatte prachtig op de middenlijn, helaas was de voortzetting net niet goed. Hunter bleef de manschappen naar voren drukken en dat resulteerde in de 1-0. Een aanval via de rechterkant werd uitgespeeld via Piele, Beun en Pascal. Beun kreeg de bal terug van zijn broeder en kon met de bal aan de voet richting de zestien. De loopactie van Pinkel was echter de mooiste van de wedstrijd. Hij trok in de zestien een gat van een aantal vierkante meters wat hij er in een werkdag niet in kan straten. Pascal kwam vrij en werd in de loop aangespeeld. De schuiver ging binnen! Mooie aanval.

USV kreeg ondertussen iets meer grip op de wedstrijd. Ze hadden het systeem omgegooid zodat Hunter en Pinkel werden vast gezet, toch werd het wel 2-0. Haas kwam op randje zestien met de benen van een verdediger in de knoei en leek daarbij een aanvallende fout te maken. De scheids floot echter niet. Pinkel kreeg de bal op een meter of 22 en plofte bal over de keepert heen. Via de onderkant lat en de lijnverdediger viel de bal keurig binnen! Pats. Het was helaas geen opmaat naar meer. Jonkie schoot nog over na een prima aanval over links, maar USV kreeg wat het wilde. Na wat overtredingen, gezeik en gezanik werd het spel niet beter. VVA liet zich iets teveel meeslepen en speelde niet meer met de overtuiging van het eerste half uur. USV speelde het niet goed uit, maar kreeg vlak voor rust wel de aansluitingstreffer achter Tom. Na drie aanrakingen stonden er twee blauwwitten voor Baard. Hij maakte de eerste onschadelijk, maar de  bal lag op zestien meter en werd binnen geschoten.

In de rust was het dan ook zaak om orde op zaken te stellen. Haha, twee keer zaken vet grappig doei. Frans wisselde nog niet, maar haalde wel wat verbeterpunten naar voren waar ook daadwerkelijk wat mee gebeurde. Althans, dat dachten we. Haas kwam uit de kleedkamer met zijn gedachten nog bij het thuisfront. Hij liet zich inspelen maar liep niet door, schakelde vervolgens niet om wat maakte dat zijn man na 50 seconden de 2-2 tegen de touwen knalde. Prrrima toch! Ook Beun zou wat makkelijker gaan voetballen, maar liet dat bij grote vlagen ook na. Hij mocht wel de 3-2 binnen schieten. Hunter , combineerde, kapte, draaide, kreeg een trap en viel. Op 16,55 meter. De arbiter legde de bal buiten de zestien, waarna de keeper kon gaan metselen. Hij ging pardoes achter zijn eigen muur staan waardoor de lange hoek toch wel heel erg open lag. Met Das Dritten in de rug mocht Beun na akkoord van Pinkel de bal in de lange hoek schieten. Voorsprong! Nu was het toch zaak (derde keer) om dit wel vast te houden.

Frans bracht Ecke in voor Haas, Slide voor Piele en Epke voor Plakkie. De wissels speelden allen een puik half uur! Hunter ging de laatste twintig minuten bij Hein spelen waardoor VVA2 wat meer ging hangen. USV probeerde het wel, maar was meer bezig met de scheidsrechter dan met aanvallen. De lange ballen werden veelal in de kiem gesmoord, toch kregen ze uiteraard wel wat mogelijkheden op de 3-3. Een inzet werd met verve van de lijn gehaald door de strak spelende Guido en ook Slide mocht een rollertje van de lijn halen. Hij blokte ook nog een inzet met de overtuiging van Carlos Puyol. Mooi joh, zo’n bracedragende vervanger van panty Pavement. Baard deed zijn werk verder prima. In de omschakeling waren Ecke en Epke al dravend een plaag voor de verdediging. Ze kregen beide goede mogelijkheden voor de 4-2, maar de finesse ontbrak net. Ook Beun zocht een krulletje met zijn linker, drukte op rondje maar vergat R1. #afzwaaier.

De krachten vloeiden weg bij USV, maar ook bij Jonkie en Pelman. Beide kramp, heerlijk. Haas sprokkelde nog wat energie bij elkaar en speelde de slotfase voor de prima spelende Dinand. De leidsman vond het even na 16:15u goed geweest en zo pakte VV Avereest II de overwinning op USV II. Al met al was het niet negentig minuten goed, maar bij vlagen speelde het equipe best aardig. Toen na tijd bleek dat het eerste de punten ook meenam uit Bant en de dames al hadden gewonnen, was het nog wel even gezellig op het terras van de Thuishaven. Over twee weken wacht Staphorst 4!