VVA2 wint weer in Vroomshoop, kwartfinale beker bereikt!

Man, man, man. Wat een luxe, zo’n kunstgrasmat. In de winter doortrainen, geen gezeik met sneeuw en vorst. Eindelijk kan er in Balkbrug ook meegepraat worden dat selecties fit blijven door dat prachtige tapijt wat veelal in Gjennemuud’n wordt gefabriceerd. Of toch niet. Ligt er eindelijk kunstgras, kun je alsnog niets. Een leer voor de volgende winter (misschien komt het nog in februari) dat sneeuw direct moet worden weggehaald. Tijdens een verjaardagspartijtje in het Bolwerk werd het sneeuwschuifteam al gepresenteerd. Al gebruikt Beer gewoon zijn klauwen. Afijn.

De eerste wedstrijd in 2017 was direct een belangrijke voor de consorten van Kisjes & co. De 8e finale van de beker ging wel door, training en oefenpotjes niet. Er werd twee keer gebald bij Indoor Soccer Zwolle, wel zo fair voor onze Zwolsche Boys. Ook werden Hunter, Kamikaze Kooiker en wat anderen afgebeuld bij Reestdal Outdoor. Keurige voorbereiding. En dan was de tegenstander ook nog Vroomshoopse Boys 5. Ja, we wonnen in de ronde hiervoor van Boys 4. De scheids floot toen eerder af omdat hij er wel klaar mee was. Soms gaan de Boys over het randje. Dit keer viel het mee.

Na een AA’tje in de kantine werd de kleedkamerhumor weer van stal gehaald. Baas was niet bai, hij moest en zou jagen in Hengelo en Ramon was nog niet hersteld van zijn enkelblessa. Thomas en Henkie kregen rust, Bammetje stond nog op de latten ergens in Europa. Terwijl de sokken en broekjes werden verzameld, werd Haas maar weer eens flink gestangd. Maar Haas reageerde helemaal niet. Hij hield wijselijk zijn mond. Wat is dit dan? Spijkerman is goed met leerlingen, maar ook goed met Haas? In plaats van de altijd gemoedelijke discussies en een flink portie tieren liep het met een sisser af. Tot voor kort onmogelijk. We wachten met smart op de volgende kleedkamersessie, hopelijk is Haas dan weer de oude.

Helmich had keuze zat en kwam tot de volgende opstelling: Rein; Preses, Nick Buter, Hunter en Haas; Kloet, Courtz en Mostert ©; Pascal, Beun en Noef. Bankie: 12Hein3, Kamikaze Kooiker, PVDL, Lars en Dok. De meegereisde supporters (mannetje of 30, TOP!) waren in opperbeste stemming en de vele vergelijkingen werden al gemaakt. Avereest begon goed aan de wedstrijd en speelde haar eigen spel. Met diepgang, combinaties en positiespel werden kansen gecreëerd. Een pass van Yorick werd bijna binnengekopt door Pascal en ook schoot hij voorlangs. Helaas werden Noef en Pascal ook een aantal malen afgevlagd. Toch was het niet onaardig wat VVA liet zien het eerste kwartier. De Boys probeerden het wel, maar leken conditioneel minder.

Toch liet VVA het initiatief wat glippen na zo’n 25 minuten. Leyon werd knoepertshard met gestrekt been neer gesabeld en ook keeper Beer werd geraakt. Doordat VVA2 wat meer met de scheids Milan van Dongen ging communiceren dacht hij er het zijne van. Hij liet onze trouwe grens HJ staan en ineens kon de thuisploeg voorkomen. Gelukkig maakte de spits 1 op 1 een rare keuze en kon Rein redding brengen. Ook raakten ze nog de lat na een mooie stift. VVA ging teveel mee in de strijd, liet het voetbal liggen en moesten zichzelf herpakken na de rust. De eerste 45 minuten zaten weer in de benen, Helmich wisselde vooralsnog niet.

Avereest ging weer voetballen en liet de bal rondgaan. Controleur Niek schoot net over en achterin hadden de mannen het goed op orde. Beer had weinig meer te doen, nu moet die voorsprong komen toch? De bank liep al warm voor de nodige wisselingen. Leyon gaf de bal nog maar eens aan Yorick voordat hij het veld ging verlaten. Beun snelde á la Justin Kluivert langs zijn man (lees: sleepje naar zijn linker, toch al gauw drie meter verder) maar kon nog voorgeven voordat de bal uitging. Zijn harde en zuivere voorzet kwam subliem voor en daar was Noef! Achterover hangend in de lucht knikte hij de bal in de kruising, keeper kansloos. Het gejuich langs de kant en in het veld was goed hoorbaar, wat een golaso. De voorsprong was er en Leyon en Hunter konden tevreden naar de kant. Lars en Hein waren de vervangers. Het tweede ging door voor de tweede goal en deze viel tegen de 65e minuut. Erik kwam in een luchtduel na een corner van Niek en de bal bleef liggen op drie meter. Mostert is uiteraard Moutarde en hij tikte snel binnen voor de keeper naar de grond kon gaan. 0-2 en toen leek het wel klaar!

Stefan Kooiker, PVDL en Dani Dokter kwamen in het veld voor de moegestreden Pascal, Jasper en RJ. De Boys waren er nog niet helemaal klaar mee en gingen de ballen wat meer langgooien. Het kwam echter niet verder dan een kopbal voorlangs en twee trainingsballetjes voor Rein. De enthousiaste Dok bleef maar stomen aan de linkerkant en zijn voorzet werd niet weggewerkt door de kapitein van de Vroomshoopse vrienden. De bal viel pardoes voor de rechter van Yorick en zijn kanonskogel werd onmeunig verkeerd geraakt. Het speeltuig tolde naar de eerste paal, maar de keeper stond compleet op het verkeerde been. Voordat de bal de lijn passeerde klonk het schatergelach al langs de kant en Yorick kon het zelf ook wel bekoren. Toch scoorde hij en mocht ‘de Hinde’ weer worden uitgevoerd. 0-3. PVDL en Kamikaze bleven diepgaan, maar strandden ondanks verwoede pogingen om nog te scoren.

Zo is de kwartfinale in de beker een feit! De wedstrijdminuten zitten weer in de benen en bij vlagen was het spel prima, met name de eerste twintig minuten van beide helften. Ook is de extra wedstrijd (hopelijk nog twee) in 2017 ook wel prettig in de kleine competitie waarin het tweede acteert. We zullen zien wat het ons aller tweede zal brengen. VVA2 is nog altijd ongeslagen in 2017!