VVA3 – HHC9: de koploper op bezoek…

Zaterdag 26 maart stond de wedstrijd tussen VV3 en het 9e van HHC op het programma. HHC is met grote voorsprong koploper maar wij verdedigde een ongeslagen thuisreeks dit seizoen. Een goed resultaat zou ons de 3e plek bezorgen.

Na een ronduit klote week waar inmiddels genoeg over gezegd en geschreven is stonden we tot op het bot gemotiveerd klaar om de Hardenbergers een zware middag te bezorgen. De tegenstanders zelf dachten inmiddels dat ons trotse hoofdveld een intrapveldje was, helaas voor hun is het buiten de boshoek allemaal iets minder “mooi” dan bij hun. De eerste wedstrijd voor het nieuwe opperhoofd was vlekkeloos gegaan, om die lijn door te zetten stuurde The Fat One de volgende elf de weide in:

Goal:                 Schot op goal alias Oublie
Verdediging:   Koksi, Bollemahahaha, Bert, Ecke
Middenveld:    Mengsmeer, Beer ©,Bonemans, Kale Pirlo
Aanval:             Trekpik, Strik Veters

Snel na de aftrap bleek dat HHC niet alleen een goede maar vooral ook een fysieke ploeg was. Er werd consequent snel druk gezet en VVA wist daar slechts met moeite onderuit te voetballen.  Toch bezweek de organisatie niet en na de openingsfase werd het een felle maar leuke wedstrijd.

Na een klein halfuur werd de strijdlust van VVA beloond en niet voor het eerst dit seizoen was het geen hele fraaie maar een daarom niet minder tellende treffer. Kale Pirlo kopte attent in na ernstig mistasten van de Hardenbergse doelman. Ondanks dat de altijd luidruchtige coach direct na de goal veel aanwijzingen schreeuwde bleek niemand dit te snappen en stonden we 2 minuten later weer gelijk. Volgens onze Oublie (en waarom zouden we hem niet geloven) kwam de wind onder een verre voorzet van HHC en kwam de bal, over onze doelman heen, pardoes voor de voeten van een HHC’er die het cadeautje dankbaar binnenschoof, 1-1.
Vlak daarna kwamen we ook nog met 10 man te staan na een gele kaart voor mengsmeer, die opzichtig probeerde eindelijk eens een voldoende te halen.

In de 2e helft werd er in eerste instantie niets gewijzigd bij VVA. Het felle bij HHC was er wel een beetje af en VVA probeerde vooral voetballend de oplossingen te vinden.
De eerste wissel werd direct een dubbele; Spieker Jozef (de fameuze werper) en Skip kwamen de moegestreden Strik Veters en Kale Pirlo aflossen. Volgens Strik Veters had hij nog heel veel energie maar dat leek ons vooral een mentale kwestie.
Niet lang daarna kwam # voor Koksi en ondergetekende voor Bert die waarschijnlijk het hele weekend niet meer kan lopen. Het voetbal werd er niet beter op in de 2e helft. HHC creëerde weinig meer en gokte op de lange bal, VVA probeerde te voetballen maar liep zich vaak stuk op de stugge verdediging van de Hardenbergers. De grens van HHC verkeerde waarschijnlijk nog in een rouwperiode want hij had zijn vlag op een paar vreemde momenten halfstok hangen. In een poging om hem enige formaliteit uit te leggen presenteerde de beste man een vinger die in ons opzicht weleens tussen 4 andere vingers in kon staan.

Absolute hoogtepunt van de 2e helft was een waanzinnige solo van een VVA’er die meerdere HHC’ers door de stokken tikte en strandde nadat spieker jozef een poging tot een 1-2 niet op waarde schatte. Tijdens die actie werd er door de uitvoerende de betreffende tegenstanders luidkeels verteld wat de stand van zaken was en hoeveel mensen er zich eigenlijk kapot schamend zouden moeten gaan douchen. Wereld actie, al mag ik dat eigenlijk niet zeggen over mijzelf. Laatste grote kans voor ons was een vrije trap op een aangename afstand die de keeper van HHC pareerde allang nadat wij dachten dat de beste man dat soort ballen nooit zou hebben.

Het gelijkspel is een uitslag die terecht is en waar we absoluut tevreden over zijn. Het was een absolute teamprestatie, bovendien brengt de uitslag ons op de gedeelde 3e plek. Na de wedstrijd werden er snel een paar broodjes bamihap genuttigd en konden we genieten van een mooie pot voetbal van het eerste elftal van SCB.

De cijfers:

Oublie:              7. Had weinig te doen.
Koksi:               8. Prima pot, goed kapsel
Bollemahaha: 9,5: Verbeelde zich waarschijnlijk dat de HHC’ers uit bamihappen bestonden. Hij vrat ze allemaal op.
Bert:                 9.Foutloos. Leeftijd werkt niet meer mee
Ecke:                9. Heeft geschoffeld en geharkt. Daar schijnt hij ook op te zitten.
Mengsmeer:    @.Goede pot. Paar schoonheidsfoutjes.
Beer:                 8,5. Prima pot, jammer van de vrije trap. Gaf de voorzet op de eerder benoemde wereldactie.
Bonemans:      8,5. Had die vervelende 11 helemaal in de tasse
Kale Pirlo:        8. Eerste balcontact was een goal. Daarna weinig balcontacten meer.
Strik Veters:     7,5. Had vet goeie grappen natijd. Stuurde selfies naar héééél veel dames. Veel oorhaar.
Trekpik:            7. Werkte hard. Veel mooie gebaren naar de scheids.
Spieker Jozef:  8. Won 94 kopduels. Mocht ook weer een paar keer ingooien.
Skip:                  8. Scoorde bijna een wereldgoal.
#:                       7,5. Foutloos.
Denise:             9,5. Zie verslag.

DZ