Wat een weekend! (7 maart)

Wat een weelde, wat een weelde. Frans zit zo goed in zijn vel dat hij zijn Golf-E heeft ingeruild voor een oude diesel uit 1979. De zonnepanelen zijn van het dak en de trainert heeft alle isolatie tussen de muren weggehaald met die grote klauwen van hem. Wie maakt trainert Frenkie Seinen nog wat. Avereest II draait op volle toeren. Meedoen in de huidige maatschappij van verduurzaming, who cares. VVA2 kan er een fantastisch seizoen van maken en dat is het enige wat telt. Het schijnt dat vrouw Schotman haar baan heeft ingeleverd voor een leven als huisvrouw. Meer hebben ze niet nodig. Oké, spelers van het derde dan. Kupie is weggestuurd naar het eerste (niet nodig) en Mengsmeer is opgetrommeld. DGL had niets in te brengen. De krachtige arm van Frans deed een klein gebaartje en Jefje ging op zijn knieën. Wie wilt u nog meer, o heilige maat 53? ‘’DJ’’. Dirk-Jan heeft zijn huis verkocht in Zwolle en heeft een biljartkelder onder Paddy’s gehuurd om zo op donderdag aan te sluiten bij de training. Op naar Deka’s thuis.

De donderdagavondtraining verliep wederom goed. Mengsmeer deed zijn uiterste best om aan te haken bij het eliteniveau en DJ kwam te laat. Zelfs Beun, ja Beun staat weer een drie kwartier op het veld om het positiespel naar een hoger level te tillen. De landmijn in Berkum heeft zijn kruisband verbrijzeld, maar na een half jaartje staat hij weer balletjes te kaatsen met een vers stukkie hamlap in de knie. Frans was zichtbaar tevreden over de inzet en had zijn selectie snel op papier om DKB 2 klop te geven. Mengsmeer en DJ waren nog niet nodig, ditmaal mocht Slayer-leadzanger Arjen Dunnink mee om nog beter te worden dan ze bij het eerste al zijn. Helaas kregen de boys sterallures op zaterdagochtend en was de voorbereiding alles behalve soepel. Roken, poepen, buiten chillen, eilandjesgedrag alvorens er werd omgekleed. Zelf gewassen kleding trouwens, want het treurige bericht kwam al eerder dat het niet zo goed gaat met Toon Buné. De man van Atie ligt in het ziekenhuis met heftige klachten. Beterschap!

Frans confronteerde, pakte zijn kladblok en ratelde de opstelling op de voor hem zo bekende wijze op. Tom; Kami, Wok, Oberhausen, Jonkie; Slayer, Jos, Mug; Devil, Spaik en Noef. Bankie: Museumstuk; Hoeve en SVD. Quido was mee naar Das Dritten. En die Kami trouwens, heerlijk. De zwartharige betonpoer staat meer in de basis dan dat hij mag zitten en dat dwingt onze piloot zelf af. Het doldwaze blijft er zeker in zitten, moet ook, maar de taak die hij heeft vinkt hij al weken af: Man uitschakelen en de bal inleveren. Moutarde moest klussen en Pave heeft zijn enkel aangeboden op Vraag en aanbod. Geen reacties. Piele ging een Coronaatje halen op skivakantie en Hunter kwam op de fiets kijken.

VVA2 had de bal meer dan de Deka’s maar ging wat teveel mee in het spel van de geel-zwarten. Jonkie bleef maar uitstelgedrag vertonen in zijn passing, Devil ramde een grote kans richting Buiter Beton en Jos trok de panty van Tessa aan na een minuut of 25. Hoeve kwam erin voor Jos en deed dat met verve. Spaik had energie voor een pallet Red Bull, maar kwam in de spits niet echt los. Spaik probeerde het wel, maar functioneerde beter toen hij wisselde met Noef. De slang kreeg het wat beter voor elkaar als aanspeelpunt en zo kon VVA2 de druk wat meer opvoeren. Rond de 35e minuut werd Hoeve goed aangespeeld door Jonkie, die vervolgens doorliep. Marc dreigde, kapte en gaf ineens mee aan Jonkie. De vlotlopende aanval werd eerst niet afgerond want Jonkie knalde op de keeper. In de nastoot kreeg onze kale knakker de Derbystar terug en hield hij het hoofd koel. Noef koos uitstekend positie en werd gevonden. Zwijgend zoals hij kan wachtte Noef op de gok van de verdediger die op de lijn stond, hij schoof de 1-0 binnen. Fijn! Frans, Beun en Gini waren euforisch want de vorige keer kwamen we ook voor tegen de Deka’s. Dat gaven we toen in De Krim ook niet weg.

Het werd rapido 2-0. Pascal speelde een prima wedstrijd op rechtsbuiten en was zijn verdediger vaak de baas. De Sik werd aangespeeld door Mug en gaf ineens voor. De voorzet leek wat te kort, maar was moeilijk genoeg. De aanvoerdert van DKB schampte de bal en door het effect schakelde het speeltuig vier tandjes bij toen het de grond raakte. De bal kletste volop tegen een arm van een Deka en de arme knul keek pruilend naar de scheidsrechter die niets anders kon dan een penalty geven. Jonkie schoof de strafschop in de hoek. Hup! De Deka’s waren af en toe gevaarlijk via de voorwaartsen, maar dat werd meestal geneutraliseerd door de achterste lijn van VVA2. De harde hand werd wat meer toegepast, maar ook daarin bleken de Trico’s duidelijk. Arjen slalomde fantastisch tussen drie man door, maar de vierde bleek hard te balen van het stoppen van Bökkers. Alsof hij vooraan bij de hekken stond voor een concert mocht er niemand anders vooraan staan. Ook Arjen niet. Al gruntend ging hij naar de grond na de sabelactie van de Bökker. VVA2 stond op en in de kleine fittie die ontstond werd duidelijk gemaakt dat Jovink de betere band is en vaker in Takens heeft gestaan dan Bökkers. Blijft mooi, groepseenheid.

In de tweede helft was het zaak om de 3-0 te maken, maar dit gebeurde niet. Het jonge middenveld kreeg de ruimte om te voetballen, maar het bleek een prima leerwedstrijd om ook hier mee om te leren gaan. Het lukte niet altijd en de Deka’s waren dreigender dan in het eerste bedrijf. Tom werd bijna verrast door een lob, maar onze Baard stond goed. Een andere lage voorzet werd net niet binnen gewerkt. Frenk greep in en besloot om Kami te slachtofferen voor Museumstuk. Haas verdient een nieuwe bijnaam. Onze vrolijke accountant heeft misschien wel het langst achtereen gevoetbald bij VVA en wilde dat bevestigd hebben ook. Maar papa kan niet zo goed meer. Eenmaal per week trainen is karig voor de grove motoriek van Haas en dat had hij zelf ook door. ‘’Ging niet zo goed he’’, al grijnzend. Haha, wat een kerel. Toch houdt Haassie de boel wel scherp op training en op zaterdag. Anderen zijn alerter dan anders. Zo kun je het ook invullen. Ondercompensatie. Toch gebeurde het onvermijdelijke, want de 2-1 werd binnen gejankt uit een vrije trap. De bonkige spits liet zien een vleugje Van Persie-Ivoorkust-2006 in zich te hebben.

Het zal toch niet…. Geintje natuurlijk! SVD kwam erin, wat onze secretaris deed verbazen. ‘’Komtie nu al?’’ Ja Dirk, hij komt nu al. Spaik werd afgelost en Svennie deed zijn best om de boel wat op te jagen aan de linkerkant. Avereest bleef de ruimte krijgen en leek het een paar keer uit te spelen. Toch was de laatste pass niet goed en kon DKB weer. Een tiental minuten na de aansluitingstreffer werd het vonnis geveld over de Deka’s. Een ingooi van Jonkie werd kunstig verlengd door Sven á la Zlatan. Noef had wederom goed positie gekozen en liet een gat vallen. Hoeve kon ervandoor en zag een steekpass voor zich op Devil. De twee gaan niet naar dezelfde fabriek, maar toch werd de juiste assist geproduceerd. Pascal kreeg de bal heerlijk stuiterend voor zich langs en bedacht zich niet. De verbouwereerde keeper kon alleen maar kijken, Devil jankte echt geweldig binnen in de korte kruising. 3-1, finito, einde, sloes.

En toen! Rustig afwachten wat de concurrenten tegen elkaar hadden gedaan. Wat harde kneiters voor de rust in de Thuishaven, Cola Malibu op tafel. Hatsee. En jawel! De uitslagen vielen perfect uit en VVA2 staat nu tweede op de ranglijst. Theoretisch enzo is er van alles mogelijk. Ach, we zien het allemaal wel. Het weekend weg is weer eens geregeld en daarbij komt ook nog eens dat we in quarantaine zitten met de competitie. Laten we hopen dat het niet wordt afgeblazen allemaal.. Dan kunnen we Haas wel in het museum zetten, blijft de Sik eraan zitten en stopt Frans nooit bij het tweede. We wachten verplicht rustig af wat de toekomst ons gaat brengen. Conclusie is wel dat Gini goed is om de jongens te verwennen als ze weer eens een driepunter binnen slepen. Blijf erbij Gini.

Komtie an hè! Joww.