We worden dus toch kampioen. 

Even was er lichte paniek in Balkbrug na de niet zo beste vertoningen van Avereest 2 de afgelopen weken. Maar de criticasters werd de mond gesnoerd met twee keurige overwinningen op respectievelijk SVV en HHC. (3-1 en 2-1). 

De verwachtingen waren hooggespannen afgaande op de ranglijst: HHC 5 stond met een wedstrijd minder gespeeld 1 punt boven de manschappen van Herr Franz. Ook wonnen ze met 2-1 van PH uit Almelo, waarvan wordt gezegd dat het een serieuze titelkandidaat is.
Maar toen Herr Kommandant bij de bespreking in de kleedkamer voorafgaand aan de wedstrijd aangaf dat we ze makkelijk konden hebben, waren wij niet meer onder de indruk van dat ploegje uit Hardenberg. Datzelfde ploegje uit Hardenberg kwam heel zelfverzekerd de Thuishaven in, alsof het hun Thuishaven was, nou mooi niet hé. 

De wedstrijd kan natuurlijk niet beginnen zonder elf gozers het veld in te sturen:
Baard (moe) in de goal.
Defensie v.l.n.r. Jonkie – Het Kanon – Hunk – Piel3.
Middenveld: Witkop – Jopie van der Stoepie – Mug.
Aanval: Zeilboot – Moutarde – Snoef. 

De wedstrijd begon zoals verwacht: HHC voetbalde makkelijk en Avereest zakte in. Vrijwel elke speler van HHC had een prima pass in huis om ofwel de bal achter de verdediging te leggen ofwel te openen van back naar back. Toch kwamen de Hardenbergers niet tot heel gevaarlijke aanvallen omdat zij moeite hadden met het inzakkende VVA 2. Avereest komt zelfs op voorsprong via uiteindelijk de Zeilboot na een rebound op het ¨schot¨ van Jappie. De Zeilboot scoorde bij deze zijn eerste doelpunt voor Avereest. Dat er nog maar veel mogen volgen. Vlak voor rust scoorde HHC de gelijkmaker via een hoekschop. Piel3 had zijn gedachten nog in Spanje liggen. Snel vergeten en deurgoan keals. Rust. 

In de rust riep trainer Franz nogmaals dat we ze makkelijk konden hebben en dat zij er weinig van konden. Hij wisselde ook nog: Witkop ging vlaggen, Hein3 kwam centraal achterin waardoor Hunk naar rechtsback ging. Piel3 moest door zijn blamage bij de corner plaatsnemen op het strafbankje. Ook Dolly Dot en Pascalla kwamen erin voor de Mug en Zeilboot, die niet zijn beste wedstrijd speelde ondanks een doelpunt. Later in de tweede helft kwam Fangirl er ook nog in. Hij kan weer aftrekken. 

De verhoudingen bleven in de tweede helft eigenlijk hetzelfde: Avereest bleef (goed) inzakken en HHC maakte eigenlijk het spel. Toch bleef Avereest keurig verdedigen en kwamen de Oranjehemden niet tot fatsoenlijke kansen. Toen tegen verwachting in (ik bedoel dit hadden we al zien aankomen) de 2-1 voor Avereest viel via een vrije trap van Dolly Dot op het inmiddels over-de-datum hoofd van Moutarde, zag het er naar uit dat Avereest er met de drie punten vandoor zou gaan. 

Zo zie je dat onderschatting gewoon keurig werkt. Je moet niet onder de indruk zijn van tegenstanders, ook al komen ze nóg zo arrogant de kantine inlopen. ¨Geen woorden, maar daden¨ zou onze Kakkerlak-trainer zeggen. Soms, dus ook nu, is 30% geven gewoon voldoende. Waarom druk zetten als je irritatie kan wekken met lekker achterover leunen? Scoren deden ze toch niet. Ook de altijd uitstekende en vlot gebekte scheidsrechter floot een prima wedstrijd en kon na een dikke 90 minuten affluiten met een allang voorspelde overwinning voor de Tricolores. De inmiddels bekende bier-in-de-kleedkamer-na-winst praktijk werd voortgezet en we konden de overwinning dus vieren met tarwesmoothies en blote mannen.  

Wéér drie punten. Avereest 2 zet de winnende vorm door en gaat vanzelfsprekend op weg naar de titel. Waar 2 á 3 jaar geleden de Lanz met platte kar van Koonstra sportpark de Balk opreed, wordt deze gebeurtenis naar alle waarschijnlijkheid werkelijkheid aan het einde van het seizoen. VVA heeft haar vorm weer helemaal terug met een dodelijk wapen: onderschatting. Dat is hét ingrediënt voor puike prestaties binnen én buiten de lijnen. Want wat waren de Hardenbergers zuur na de wedstrijd. Heer-lijk. 

Nog even de afwezige(n): KamiKooiker had naar aanleiding van het bouwprotest op het Malieveld ineens meer gevoel voor bakstenen dan voor een voetbal. Hij hielp zijn vader een handje en doet volgende week twee kannen ijskoude pils in na de training. 

Spijkerman: nog steeds poessie. 

´s Avonds werd er machtig gebakken in Dalfsen met hits als: In de blote kont en Vrouwkes. VVA was goed vertegenwoordigd. Toen ik gister plotsklaps bij de Zondag ging kijken (en ze ook nog wonnen, keurige pot: Hulde!) kwam ik daar mede-VVA´ers tegen als DGL en Bollewoester. Eerstgenoemde zag eruit alsof hij door 15 bewakers tegelijkertijd een klap kreeg waardoor zijn ogen maar voor de helft open wilden op de dag van de Heer. 

Aankomende week wordt er twee keer getraind: Zaterdag is VVA 2 namelijk vrij. Dat betekent een beetje trainen om in vorm te blijven. Over twee weken wordt de onderschatting hervat en gaan we voor de volgende driepunter. 

Tot dan dan.