Wedstrijdverslag Enter Vooruit VR 2 – VV Avereest VR 1

Klotsende oksels, knikkende knieën en strak getrokken monden. Zo kunnen we de gemoedstoestand van onze dames tijdens het verzamelen het beste omschrijven. Vandaag spelen we namelijk tegen de nummer twee van de door ons aangevoerde ranglijst. Met een moeilijke pot in het vooruitzicht en bijna chagrijnig van de spanning en stress gaan we op weg. De heenreis voert ons door het pittoreske Rectum en langs vele gigantische huizen. Enigszins onder de indruk van al dit rijkdom passeren we de plaatselijke jeu de boules club waar de hangouderen hun eigen titelstrijd leveren. Al deze indrukken op de heenreis maken dat we een beetje ontspannen en wanneer we uit de auto stappen zijn we dan ook vooral druk met overleggen welke villa het meest aan onze eisen als teamhuis voldoet dan met de wedstrijd. In de kleedkamer roept Andre ons weer tot de orde en maakt de opstelling bekend. Om 14.30 is het tijd voor de aftrap. Tenminste, dat is de bedoeling. Maar met maar 1 wc in de kleedkamer en een heel damesteam wat nog even moet plassen voordat ze aan de wedstrijd kunnen beginnen is dit wat optimistisch. De exacte begintijd is dus niet bekend maar ik kan wel vertellen dat het om en nabij 14.32 is en dat alle dames met een lege blaas op het veld stonden.

Na het eerste fluitsignaal beginnen we maar gelijk met waar we goed in zijn: druk zetten. Dit levert al snel een paar kleine kansjes en een corner op. Maar wij zijn niet de enige die druk zetten, ook Enter weet een aantal keer gevaarlijk dicht bij ons doel te komen. We zijn aan elkaar gewaagd en het is dan ook een spannende wedstrijd. Niet voor niets is de ruststand 0-0. Ook na de rust gaat het spel op en neer en zijn er voor beide partijen kansjes. Het is afwachten welk team de bal als eerste in het netje krijgt. En ja hoor; dat zijn wij! Jippie! Na een vrije trap van Enter counteren we snel en mag Sanne de eerste goal achter haar naam schrijven. Welgeteld tien minuten genieten we van deze zwaarbevochten voorsprong. Want dan gaat er ineens van alles mis. We verslappen en de concentratie lijkt even ver te zoeken. Enter weet hier goed gebruik van te maken en prikt de 1-1 in het hoekje. Kak. Tijd om nog even flink onze nagels in de tegenstander te zetten. Iemand van VVA, naam zelf in te vullen, neemt dit wel erg serieus en zet haar (kunst)nagels letterlijk in de tegenstander. Sorry rechtsbuiten van Enter, ze bedoelde het niet zo. Maar zie het als een mooi aandenken aan een spannende wedstrijd. Iedereen is door deze tegengoal weer even wakker geschud en we besluiten dan ook het tempo op te voeren. Met als resultaat niet veel later de 1-2. Deze komt voort uit een ietwat ongelukkig aanname met de hand van Anneke, welke door de vingers wordt gezien door de scheidsrechter (dank hiervoor nog), die de bal vervolgens mee geeft aan Sanne. Die speelt eerst een paar verdedigers voorbij maar vindt het dan toch tijd om haar tweede doelpunt van de middag te maken. Joepie, we staan weer voor! Om de wedstrijd helemaal te beslissen besluit Tess vijf minuten later ook nog even een goal te maken zoals alleen Tess dat kan. Prachtig met een boogje via de onderkant van de lat ingeschoten. BAM 3-1. Nu is het zaak om deze voorsprong niet meer weg te geven. Ruth zakt een linie naar achter om de, hele wedstrijd al uitstekend spelende, verdediging te versterken en Tess zakt om het middenveld te ondersteunen. Wat er ook gebeurd: Enter mag niet meer scoren. Deze tactiek van onze uiterst fanatieke coach werkt en niet veel later beëindigt de scheidsrechter de wedstrijd met een 3-1 eindstand. Ik kan u vertellen; de euforie die daarna ontstond was groots. Want wat was het spannend, wat waren we aan elkaar gewaagd en wat zijn we blij met deze drie punten! Met vijf man tillen we de loodzware punten in de kofferbak om vervolgens uitgelaten huiswaarts te keren.

Met nog drie wedstrijden te gaan en een puntverdeling die griezelig dicht bij elkaar ligt wordt het een spannende ontknoping van het eerste seizoen voor de dames van VVA…..