Wedstrijdverslag v.v. Hellendoorn VR 2 –  Avereest Vr 1

Vandaag stond de wedstrijd in Hellendoorn op de planning,   v.v. Hellendoorn VR 2 –  Avereest Vr 1.  Nadat we de afgelopen 2 weken hadden gewonnen, stapten we vol goede moed de auto in. Deze hadden we in de pocket (dachten we).

In de kleedkamer werd de opstelling doorbesproken en werden de teamtaken verdeeld. Met 20 man sterk waarvan 5 wissels en 4 mensen geblesseerd, waren we er klaar voor. Vanwege een rugblessure van te harde strandbedjes in Italie, kreeg ik de taak om de wedstrijd bij te houden, en hiervan een mooi verslag te schrijven.

Johan gaf in de kleedkamer aan dat we net zo moesten beginnen, als de 2de helft van vorige week. Nou was ik er niet bij vorige week, maar na wat ik heb gezien in de 1ste helft, was de tegenstander van vorige week wel erg slecht. (0-9 gewonnen)

Nee geintje natuurlijk, we begonnen niet slecht. Het was her en der wat zoeken en twijfelachtig, en ook het veld was een uitdaging door het lange gras en de plaatselijke heuvels. Maar de meeste dames waren fit, en hadden er zin in. Maar narmate de eerste helft vorderde, werd het er niet beter op. We kregen ontzettend veel kansen, maar op de een of andere manier kregen we de bal maar niet in het net. Ik weet niet of de dames last hadden van het warme nazomerweer, of dat ze in gedachten hun outfit voor oktoberfeest al aan het uitzoeken waren. Het ging in ieder geval niet zo als vorige week.

Na een paar mooie schoten op het doel van Myrna , Ruth en Tess stond het nog steeds 0-0.

De tegenstander kreeg ook steeds meer kansen en opeens naar 15 minuten was daar de tegengoal. Ik kan hem me nog goed herinneren, dit omdat de bal met 2km/u  over de doellijn rolde, waardoor we er lang van konden genieten. En ineens stonden we 1-0 achter.

Niet veel later schoot Tess met een prachtig schot op het doel. Alle ogen waren gericht op de bal en het spel leek wel stil te liggen. We stonden aan de zijlijn al volop te juichen, maar toch te vroeg gejuicht, helaas, net naast!

Na een klein halfuur spelen kreeg de tegenstander ook weer een kans, en hoe vaak wij onze kansen miste, zo veel geluk had de tegenstander. Met 1 schot op het doel, ging de bal er weer in. En toen stond het in eens 2-0.

Vanwege het warme weer kregen we na de 2-0 achterstand even een drinkpauze. Johan sprak ons moed in en we gingen er weer vol tegen aan. Voor de rust hebben we nog een paar mooie kansen gehad. Een prachtig schot van Iris vanaf de middenlijn, maar helaas net over.

In de rust werden we toegesproken door Johan, dit was niet wat hij in gedachten had en er werden wat wissels toe gepast.

Onze keepster Melanie werd gewisseld door Trynstje, Melanie was namelijk niet helemaal fit. Ik weet nog steeds niet of dit komt omdat ze nog slecht was van de bruiloft van Allan en Tamar, of omdat ze gisteren weer teveel had gezopen. In ieder geval, wouden we haar voor vandaag de schoonmaakkosten besparen, en werd ze gewisseld.

Linda Hoeve die van alle markten thuis is werd van rechtsvoor naar rechtsachter gezet, waardoor Mariska Huzen werd gewisseld met Iris van de Linde, die hierdoor rechts voorin kwam te staan.

En daar begonnen we weer, en wat een verschil met de 1ste helft. De dames waren echt aan het strijden, en dit had de tegenstander ook door.

Naar weer een mooie kans van Ruth en een fantastisch goede redding van Trynstje werd de bal vooruit gespeeld, en kreeg Iris van de linde deze prachtig voor de voeten. En met een mooi schot, zo in de kruising. 2-1!!

Dit gaf moed, en dit zag je aan het spel. Na heel wat mooie kansen van Ruth, was het na 75 minuten eindelijk raak. Daar was de 2-2, en wat was het ontzettend spannend. Al nagel bijtend aan de kant, want we maakte ineens weer kans op de winst. Zouden we dan toch nog met de 3 punten in de kofferbak naar huis gaan?

Het was bijna te mooi om waar te zijn, inmiddels stonden we allemaal langs de zijlijn, in plaats van in de dug-out. De grensrechter kon ons maar moeilijk ontwijken, en liep vaker in het veld dan langs de lijn.

Na 85 minuten voetbal had Ruth weer een mooie kans, wat resulteerde in een corner. Het prachtige schot van Tess kwam voor Ruth, die hem vervolgens afmaakte. En daar was de 2-3, wat een inhaalslag!

De spanning was om te snijden, het duurde dan ook erg lang voordat er werd afgevloten. Inmiddels hadden we al wel door dat de scheids wat aan de partijdige kant was, wat na de wedstrijd nog werd bevestigt. Na dik 100 minuten te hebben gespeeld, werd er uiteindelijk afgevloten. Waarna de scheids zei, dat hij er niet meer van kon maken.

Het was een heuse strijd, en wat hebben deze dames ontzettend gestreden. Dit moest natuurlijk gevierd worden met een paar drankjes in de kantine. De medaille van women of the match ging dit keer naar Linda Hoeve. Dik verdiend, een echte allrounder.

Tip van Johan voor volgende week, net zo beginnen als de 2de helft van vandaag.