Wedstrijdverslag VV Avereest VR1 – VV Hellendoorn VR3

Het overgrote gedeelte van de selectie wenste afgelopen zaterdag dat ze aan de rand van een zwembad konden genieten van een muziekje en cocktails terwijl ze ondertussen aan een zongebruinde body werkten. Helaas ging deze vlieger niet op en moest er ook gewoon onder deze tropische temperaturen gevoetbald worden tegen de dames van Hellendoorn. Maar pas nadat er grondig gesmeerd was met allerlei beschermende factoren en er afstemming was bereikt over extra drinkpauzes werden de dames de wei in gestuurd.

De doelstelling van vandaag is om het seizoen af te sluiten met een overwinning. Gelijk na de aftrap beginnen we met de uitvoering hiervan. De eerste aanval wordt ingezet maar na het horen van een flinke pijnkreet van een verdedigster van Hellendoorn wordt het spel stil gelegd. Na een ongelukkige botsing met Sanne is er iets in haar knie geknakt en moet ze vervolgens van het veld gedragen worden. We hopen dat de blessure mee valt en wensen haar beterschap toe! Nadat het spel weer hervat is zijn beide ploegen aan elkaar gewaagt. Zowel VVA als Hellendoorn komt gevaarlijk in de buurt van de goal van de tegenpartij. Kansen genoeg, maar goals vallen er niet. Ook na een korte drinkpauze gaat het spel op en neer. De warmte begint zijn tol te eisen en na een hyperventilatieaanval moet Remi het veld verlaten, waarop Fiene in haar plaats het elftal komt versterken. Na twee kansen van VVA die uiteindelijk niets opleveren lijkt Hellendoorn in de counter de eerste goal te maken. LIJKT. Want met een duik weet de zwevende poema deze nog net uit de hoek te tikken. Op zich mooi, ware het niet dat dit ook gelijk het einde van de zwevende poema betekende. Deze poema bleek namelijk iets minder atletisch dan gedacht en moet de snoekduik bekopen met een schouderblessure. Ze krabbelt nog even overeind om vervolgens bij de eerst volgende actie toch weer neer te storten. Een treurig einde aan de korte keepercarrière van de zwevende poema. Voor volgend seizoen hebben we namelijk voor een astronomisch bedrag de keepster van VV Noordscheschut VR 1 kunnen kopen en zal de zwevende poema de keeperhandschoenen aan de wilgen hangen. Maar hier hebben we op dit moment natuurlijk nog niet zoveel aan. Gelukkig is daar Ruth! Altijd in voor een potje keepen en voor de gelegenheid omgedoopt tot Reddende Ruth. Nadat er passende kledij is gevonden voor onze invalkeepster en Rianka de plek van Ruth op het middenveld komt invullen wordt het spel hervat om vervolgens niet lang daarna weer stilgelegd te worden voor de rust. Zoals u misschien wel uit dit verslag kunt opmaken was er in de eerste helft meer dan voldoende afwisseling tussen rennen en stil staan.

Omdat een wedstrijd zonder doelpunten wel erg saai is besluit Sanne om niet lang na de aftrap van de tweede helft de eerste goal te maken. Koelbloedig over de grond in het hoekje. Maar Hellendoorn geeft zich niet gewonnen en niet lang daarna moet Ruth met haar eerste redding komen. Alsof ze nooit anders gedaan heeft werkt ze de bal keurig weg. Helaas is het even later toch ook raak voor Hellendoorn. En het moet gezegd worden: het was een prachtige goal. Keurig in de kruising. Het spel blijft op en neer gaan en het massaal toegestroomde publiek krijgt waar voor zijn geld. De “ooo’s” en “aaaa’s” zijn niet van de lucht en lekker in het zonnetje genieten zij van een spannende wedstrijd. Tijdens de drinkpauze herinnert Andre de speelster nog even aan de doelstelling: winnen. We zetten nog even een tandje bij en uiteindelijk levert dit de 2-1 op. Met alle kracht die ze nog in zich heeft poeiert Sanne haar tweede van de middag binnen (hoe dit doelpunt precies tot stand is gekomen is niet na te gaan in de notulen, maar het was sowieso een snoeihard schot). Gecontroleerd wordt de wedstrijd uitgevoetbald en na het laatste fluitsignaal kunnen er weer 3 punten bijgeschreven worden. Het seizoen zit er op, de eindstand is bekend. En zoals in ons vorige verslag al te lezen viel wordt het seizoen afgesloten met een mooie tweede plaats. Na afloop van de wedstrijd worden de speelsters dan ook officieel gehuldigd (gewoon omdat het kan) met een echte medaille en mogen ze het applaus van het publiek in ontvangst nemen.

’s Avonds wordt onder het genot van een drankje en een barbecue (ja alweer) het seizoen geëvalueerd. Ook hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze technische staf bestaande uit Joyce, Andre, Herman, Yorick, Rick en Wouter te bedanken voor hun inzet. Zonder hun, en natuurlijk ook Johan Ploeg, was het nooit gelukt om die tweede plaats te bereiken. Het wordt een emotionele avond wanneer Joyce bekend maakt volgend jaar niet meer voor ons te kunnen zorgen. Ze moet zo nodig gaan samenwonen aan de andere kant van het land. Leuk voor haar, minder voor ons. Gelukkig is er genoeg drank om ons verdriet te verdrinken en met een potje 30 seconds proberen we onze gedachten ergens anders op te krijgen.

Beste lezers: bedankt voor het volgen van onze belevenissen en graag tot volgend seizoen! Nieuwe ronde, nieuwe kansen 😆

(PS: foto’s van de laatste wedstrijd en huldiging volgen later)

Klik HIER voor de foto’s. (Piet Oosting)