Wedstrijdverslag VVA VR 1 – DES VR 2

Woensdag 6 maart stond de thuiswedstrijd tegen DES VR 2 op het programma. Feitje; dit is het team waar tegen wij op 12 september 2015 debuteerde als eerste damesteam van VV Avereest in de vijfde klasse. Deze wedstrijd ging DEStijds (snappen jullie hem?) gepaard met een ruime overwinning van 1-5. Zo gemakkelijk als het toen ging zou het vanavond niet gaan. Dit begon al in de aanloop naar de wedstrijd. Zo stonden de tegenstanders om 18.30 al volledig in tenue klaar om aan de warming up te beginnen. Ze besloten hier echter nog maar even mee te wachten toen er van de dames van VVA nog geen spoor te bekennen was. Was de aftrap nou om 19.00 of 19.30…..? Omdat DES de nodige moeite had gedaan om op tijd te komen (en omdat wij waren vergeten op het mailtje te reageren) besloten we onze voorbereidingsrituelen iets in te korten zodat we toch om 19.00 zouden kunnen beginnen. Vandaag dus geen tijd om te zorgen dat onze make-up en haren perfect zaten en ook de schoenen konden niet meer gepoetst worden. Ach, het regende toch dus die moeite konden we ons eigenlijk sowieso wel besparen. Gelijk na het fluitsignaal beginnen we goed met druk zetten. Er worden meerdere kansen gecreëerd maar deze worden helaas niet beloond. Ruth besluit het over een andere boeg te gooien en probeert de tegenstanders te imponeren met een perfect uitgevoerde koprol. Helaas levert dit niet meer dan een applaus van het publiek op. Gelukkig is daar even later Tess met een prachtige voorzet waarna Elize de bal keurig in het netje van de tegenstander parkeert. Hejong 1-0. Ondanks dat we voornamelijk op de helft van de tegenpartij spelen lukt het niet om de voorsprong uit te breiden. En dan breekt er ineens toch een speler van DES door de verdediging. Gelukkig wordt deze vakkundig gestopt door onze keepster en kunnen we gaan rusten met een 1-0 voorsprong. Na de rust vergeten we de strijdlust mee te nemen uit de kleedkamer en staat het na 10 minuten ineens 1-1. Hmm, dat was niet de bedoeling. Toch nog maar even de schouders er onder zetten. Gelukkig is daar Tess die vakkundig de 2-1 maakt. En dit was ook gelijk wel het enige noemenswaardige van de tweede helft. Het was allemaal een beetje slappe hap. Misschien dat 3 wedstrijden in 1 week tijd toch een beetje te veel van het goede is?