Wedstrijdverslag VVA VR 1 – JVC VR 2

Het vorige wedstrijdverslag sloten wij af met de woorden; misschien dat 3 wedstrijden in 1 week tijd toch een beetje te veel van het goede is? Maar zaterdag 9 april mochten wij gewoon weer aantreden tegen JVC vrouwen 2. Dit zet de teller op 4 wedstrijden in 1,5 week. Oftewel; een ware marathon voor onze dames. Maar jong, fit en energiek als we zijn draaien we ook hier onze hand niet voor om.

Vandaag varen wij koers onder een zwarte vlag. Deze vlag staat symbool voor meerdere redenen. De eerste reden: we zijn op oorlogspad. De uitwedstrijd is een zwarte dag (tweede reden) in onze, nog niet zo lange, geschiedenis. Tijdens deze wedstrijd werden wij namelijk genadeloos in de pan gehakt en waren de tranen na afloop nauwelijks te drogen. We zinnen dus op wraak. Daarnaast is er vanavond de langverwachte Pirates en Sailorsparty en deze wordt vast veel leuker als we 3 punten mee kunnen nemen op ons schip naar de Thuishaven. Opper piraat Andre deelt in de kleedkamer de orders uit en geeft aan wie bak- en stuurboord bemannen. Onder leiding van kapitein Platvoet, die zich volgens de notulen prima op zijn gemak voelt tussen 22 dames, begint de strijd die eigenlijk geen strijd zal worden. Na 6 minuten laten wij namelijk al zien dat we alles uit het ruim zullen trekken om het JVC schip tot zinken te brengen. Met een kanonschot schiet Sanne de 1-0 binnen. Onder het genot van een cocktail (volgende keer graag met ijs) aanschouwt de verdediging hoe Elize (2 x), Tess en Ruth steeds meer water in het schip van de tegenpartij pompen. JVC heeft zich echter als doel gesteld om onder de 5 doelpunten te blijven en doet hier alles aan. Maar wij zouden geen echte piraten zijn als we dit doel niet zouden enteren. Daarom besluit Ruth om in de laatste minuten van de wedstrijd haar tweede goal te maken en het JVC schip definitief tot zinken te brengen. Eindstand: 5-0. Vol trots meren we dan ook ’s avonds aan in de thuishaven en besluiten de overwinning als echte piraten te vieren; met veel drank en eten. Voor 1 van onze piraten loopt dit bijna fataal af wanneer ze op de terugweg overboord slaat. Gelukkig weten we haar net op tijd weer aan boord te trekken en zullen we zaterdag compleet koers kunnen zetten richting Enter Vooruit VR2.

Maar eerst onze zeebenen even een weekje wedstrijdrust gunnen…..