Winst voor VVA 1 in Koekange

Zaterdag 27 november zou voorlopig de laatste wedstrijd voor de winterstop zijn. Althans, zoals de regels van het kabinet nu (nog) zijn. Avereest had baat bij het behalen van punten met het ingaan van de winterstop; het heeft nog geen echte aansluiting met de middenmoot. Dat kan het overigens, bij een goed resultaat, wel afdwingen.

In Koekange zijn de humeuren goed gestemd, het team van trainer Klaas Mijnheer staat vierde en is immers promovendus. Zij hadden op papier dus de betere kans.

Het was erg koud en nat zaterdag. Waar de wedstrijd van CSVC al werd afgelast ging het in Koekange wel door. Opstelling: Zwijns, N. Buiter, Nouwels, Katoele, Hoeve, Pol, K. Buiter, Rijpers, Redder, Joosse en Visscher.

Avereest begon heel erg sterk, het maakte namelijk in de eerste paar minuten al een doelpunt door een flitsende aanval via Niels Redder, die voorzette waarna Kevin Buiter dito inkopte. Dit maakt de stand dus al vroeg 0-1. Het was een wedstrijd die heen en weer ging, maar waar Avereest, vooral in het eerste bedrijf, de beste kansen had. De aanvallers van trainer Lamberink werden bij een goede mogelijkheid op 0-2 (onterecht?) afgevlagd door de grensrechter van Vitesse. Later in de eerste helft kwam Avereest op 0-2 door Kevin Buiter door een benutte strafschop. Deze kreeg Avereest door een handsbal in een zogeheten ‘scrimmage’. Kevin schoot feilloos in de bovenhoek. Dat maakte de voorsprong een stuk comfortabeler.

Toch waren het de rood-gelen die voor rust nog de aansluitingstreffer maakten met een voorzet op de lange, kopsterke spits van het elftal. Ruststand dus 1-2.

Beide teams kwamen scherp uit de kleedkamer. Er werden harde duels uitgevochten waarbij beide teams af en toe over de streep gingen. Er werden al wat gele kaarten uitgedeeld in het eerste bedrijf; die werden verder aangevuld in het tweede. De leidsman van dienst floot af en toe wat warrig maar liet de boel gelukkig niet escaleren. De ploegen bleven respectvol naar elkaar toe.

Vitesse’63 moest een doelpunt afdwingen om de stand in ieder geval gelijk te trekken en dat men vooral door de lange bal te zoeken. Voorin had men snelle buitenspelers en een kopsterke, balvaste spits. Zodoende kwam de verdediging aan Avereester zijde onder druk te staan wat een paar keer resulteerde in discutabele terugspeelballen. Er werd al diverse keren geappelleerd voor een indirecte vrije trap maar hier ging de arbiter in eerste instantie niet in mee. Totdat Sander Hoeve de bal toch ietwat te bewust terug speelde op Zwijns die de bal in zijn handen pakte; indirecte vrije trap voor de mannen uit Koekange. Deze werd snoeihard ingeschoten waardoor Zwijns geen kans had. Stand 2-2.

Lamberink ging wissels doorvoeren. Eerst Leyon Courtz voor Ramon Katoele en daarna Nick Jonkman voor Jai Rijpers, en Nick Oosterveen voor Sven Joosse.

Beide teams streden hard voor de overwinning maar het waren uiteindelijk de Tricolores die aan het langste eind trokken. Via een goede actie van Nick Jonkman die de bal onderschepte op het middenveld viel Avereest voor een laatste maal aan. Via een één-tweetje tussen Jonkman en Oosterveen belandde de bal via een voorzet van Jonkman bij Maarten Pol, die de bal doorspeelde naar Redder, waarna de bal van dichtbij door diezelfde Redder werd ingeschoten. Euforie ten top. Avereest kon de punten goed gebruiken en was meer dan blij met deze overwinning.

Wellicht was een gelijkspel terecht geweest, maar Avereest neemt uiteraard graag de punten mee terug naar de Thuishaven.

Het is nog niet bekend wanneer en hoe het kabinet beslist over maatregelen omtrent amateurvoetbal. Tot die tijd zit er niets anders op dan wachten. We hopen u snel weer te verwelkomen op sportpark de Balk. Tot ziens, en blijf gezond.

Klik HIER voor de foto’s.