Winst VV Avereest in bekerwedstrijd tegen MVV ’69.

VV Avereest heeft de tweede wedstrijd in de bekerpoule gewonnen van MVV’69.
Na een 1-0 ruststand stond er na 90 minuten een 3-0 eindstand op het denkbeeldige scorebord.

De voorbereiding van VV Avereest onder leiding van de nieuwe trainer Rico Magsino verloopt gezien de resultaten wisselend. Door de verschillende vakantieperiodes en blessures kon er nog maar zelden met een volledige selectie worden geoefend.
De eerste bekerwedstrijd in en tegen Mariënberg werd met 2-1 verloren waar een ruime voorsprong bij rust heel logisch was geweest gezien het spelbeeld. Het is wel mooi om te zien dat de nieuwelingen in de selectie nadrukkelijk aan de ‘basisdeur’ staan te kloppen. Het geeft mogelijkheden maar zorgt ook voor de mooie uitdaging voor de trainer om keuzes te maken.

Afgelopen zaterdag moest de Louwdijk-Rooth formatie het stellen zonder het centrale duo René Koster en Sander Hoeve. Ze werden op die posities vervangen door Bart Koster en Joost vd Bosch. Joost, als nieuwkomer in de selectie, liet meerdere malen zien uit het goede voetbalhout gesneden te zijn. Omdat het hoofdveld nog niet bespeeld mag worden werd uitgeweken naar het kunstgrasveld. Het was voor het startende basisteam even zoeken naar de juiste patronen. Al vrij snel werd duidelijk dat Avereest de bovenliggende partij zou worden deze middag. Avereest had veelvuldig balbezit. Zonder direct tot grote kansen te komen, speelde de wedstrijd zich met name af op de helft van onze gasten uit Marle.

Een prima voorzet van Nick Buiter werd door Niek Kuiper recht in de handen van de doelman gekopt. Een tweetal schoten uit de tweede lijn van Niels Redder hadden een beter lot verdiend, maar ja niet geschoten is altijd mis. Na een individuele actie van Jurgen Visscher ging zijn schot via een speler van MVV naast. De daaropvolgende corner leverde helaas niets op. Tot dat moment had MVV zich nog maar weinig voor het doel van Vince Snoeijer laten zien. Dat veranderde na erg slordig balverlies en een countermogelijkheid voor de oranjehemden. De inzet werd door Vince prima tot corner verwerkt. De daaruit volgende corner werd ruim over gekopt.
In de 40e minuut gaf Jurgen een mooi steekpassje op Niels en hij rondde dit beheerst af: 1-0. Een terechte voorsprong gezien het spelbeeld.
Even later gaf de jonge en goed leidende scheidsrechter Jos Olsman uit Hardenberg het signaal om van de thee te gaan genieten.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft waarbij gezegd moet worden dat onze vrienden uit Marle zich vaker op de helft van Avereest lieten zien. Van Avereest kant waren er een paar prima, over meerdere schijven, aanvallen. Het belangrijkste, de afronding, liet echter nog te wensen over. In de 55e minuut gaf Jurgen een assist aan Niek Kuiper. Zijn inzet werd geblokt maar in de rebound rondde Niek alsnog af: 2-0.
Nick Buiter kwam kort daarop in kansrijke positie. Hij schoot op het doel waar breed leggen waarschijnlijk een betere optie was geweest.

Het mooiste moment van de vanmiddag volgde daarna. Jurgen werd op de 16 meter lijn gevloerd en de toegekende vrije trap werd door Joost vd Bosch in één streep achter de kansloze doelman Haselhorst geschoten. Een prachtig doelpunt (gelukkig hebben we de beelden nog!).
In de slotfase creëerden de tricolores nog een aantal 100% kansen. Een inzet van de ingevallen Dawit Baauw werd van de lijn gehaald en een vrije schietkans voor de actieve Maarten Pol bracht ook geen verandering meer in de stand.

Scheidsrechter Olsman besloot dat het genoeg was geweest en floot de wedstrijd naar de geschiedenisboeken. Een verdiende overwinning voor de mannen van trainer Magsino.

Volgende week staat de laatste poulewedstrijd in deze bekerronde op het programma. Er zal dan worden afgereisd naar Enschede (ja, u leest het goed!). Op het Wethouder Horstman sportpark zal worden aangetreden tegen SVV ’91. De wedstrijd zal beginnen om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidrechter Everlo.

Dinsdagavond 13 september spelen de tricolores nog een oefenwedstrijd tegen Hoogeveen. Op sportpark de Balk zal om 20.00 uur worden afgetrapt.

Opstelling VV Avereest;

Vince Snoeijer, Nick Buiter, Bart Koster (Dani Docter), Joost vd Bosch, Nick Jonkman (Sven Joosse),  Maarten Pol, Niels Redder (Leyon Courtz), Kevin Buiter, Niek Kuiper (Arjen Dunnink), Nick Oosterveen (Dawit Baauw), Jurgen Visscher.

Klik HIER voor de foto’s.  En HIER voor een stukje video.