Zwaailichten, schoenen en pinpasroulette

Het is eindelijk zo ver. We hebben de eerste overwinning van deze competitie geboekt. Na wat nederlagen, pakten we thuis eindelijk weer een keer de volle buit tegen HTC 5. Dus dan wordt het een keer tijd voor een verslag. Hoe een homoseksueel zwaailicht, oranje schoenen, een wel erg opruimerige Pinkel, pinpasroulette, een uitdaging van de chicks en een aankomend groot feest, onze zaterdag tot een waar feest maakten.

De dag begon nog een beetje somber. Ons nieuwe renpaard Soumah vertelde in de groepsapp dat hij zich niet goed voelde en zich af moest melden. Nu scheelde het dat we een enorme groep hadden, dus dat verlies was op te vangen. Ook is onze Shota terug. Na een prachtige rondreis op een vouwfietsje door Frankrijk is hij in Hoogeveen neergestreken. Daar vanuit gaat hij nu iedere maandag, donderdag en zaterdag op dat zelfde vouwfietsje naar Balkbrug om in ons aller Derde te ballen.

Ook hebben we een verloren zoon terug gehaald. DJ Oosterkamp is back in town na een verwilderde omzwerving door tukkerland. Mooi dat ie er weer bij is, want hij werd ook direct matchwinner in onze 1-0 gewonnen wedstrijd. Hij is wel wat ouder geworden getuige de grijze haren die Strik en Fiene gisteren achter op zijn hoofd vonden.

Toen iedereen present was, gingen we de kleedkamer in waar boxje (die z’n langste tijde wel gehad heeft) toch het heft weer in handen nam. DGL mocht even tussendoor en kwam met de volgende opstelling: Oublie in de goal, Ecke verrassen linksback, Zwaailicht (dit wordt later uitgelegd) en Bollema  centraal en Malibu rechtsback. Op de midden van links naar rechts, Skip, Mengsmeer, Shota en Kale Pirlo en voorin DJ en Soumaila. Bankie zaten Strik, Pinkel, Dogger, # en in de rust kwam Denise nog.

De wedstrijd begon prima. We domineerden flink en toen Ecke op de linkerkant werd weggestuurd bereikte hij DJ die rustig binnen tikte. Daarna zakten we volledig in en kregen we aardig wat kansen tegen. We bereikten de rust gelukkig met de voorsprong, maar er moest wel een tandje bij.

Tijdens de thee kwam Denise binnen en die vroeg of hij nog moest voetballen. Dat kon zeker, dus hij ging zich omkleden. En ineens trok hij daar een paar van de meest belachelijke felle oranje randdebiele gifschoentjes uit z’n tas. DGL was zo verbaasd dat hij halverwege zijn verhaal achteruit deinsde en bijna dwars door de deur de tegels op viel.

Denise, die altijd claimt dat kerels op simpele zwarte schoenen moeten voetballen, had ineens felgekleurde duikboten mee die op de jaarlijkse gaypride serieus mee zouden dingen naar de prijzen. Zijn verhaal:

‘Ik had vorige week mijn schoenen in Genemuiden laten liggen. Ik heb die kocksen van de week gebeld, maar die waren natuurlijk niet gevonden. Ze zullen wel op marktplaats verkocht zijn. Hoe dan ook, ik moest nieuwe schoenen en dat had haast. Ik ben naar de Scapino in Ommen gegaan en zat daar naar schoenen te kijken. Ineens kwamen mijn darmen in actie en voelde ik alles vanuit mijn maag naar beneden donderen.’
‘Ik heb toen zo snel mogelijk een doos gepakt uit het maat 46 schap waarop stond dat het zwarte schoenen waren. Ik heb afgerekend, ben met samengeknepen billetjes naar de auto gerend, heb drie bejaarden en een zee-egel aangereden in de haast die ik had om naar mijn thuis-wc te rijden en ben daar 3 uur uitgebreid wezen kakken. Het was al rond etenstijd, dus Nanda kwam me zelfs tussendoor een bord macaroni op de wc brengen. Heerlijk’
‘De reden dat ik die schoenen direct nodig had, was dat ik s’avonds het tweede dameselftal ging fluiten. Ik kwam op de voetbal en tot mijn verbazing zag ik ineens fel oranja patta’s. Nouja, toen moest ik wel. En ze zitten best lekker. Dus fuck it.’

Wij lachten hem allemaal even smakelijk uit en we gingen geconcentreerd de tweede helft in. Dogger en Pinkel kwamen er in, het draaide mooi, alleen we maakten onze kansen niet af. Strik mocht ook warmlopen en deed dit zo uitgebreid dat DGL en Bonemans aan de zijlijn hem er bijna niet in durfden te laten. Ieder spiertje van deze tegenwoordig 119 kilo zware bonk massiefheid werd op kundige squat en rekmanieren tot het uiterste gestretcht. Strik kwam er in voor die andere bonk voorin, maar die is niet echt massief meer te noemen. Later kwam Denise op zijn schoentjes Skip nog even vervangen.

De wedstrijd kabbelde voort, we waren veel beter, maar de bal ging er niet in. Daardoor bleef het lang spannend, wilde de grens van HTC DJ nog even aanvliegen en waren we bang dat hij er dan aan de andere kant in zou gaan. Toch gebeurde dit niet. Gevolg was dat we vrolijk naar de kleedkamers gingen al waar Eltoy (voetbalschoenen aan de wilgen gehangen en tegenwoordig onze  doordeweekse veldtrainer) een paar koude rakkers klaar had staan.

We zitten in een aparte wereld tegenwoordig. We mogen niks meer zeggen, want anders is iedereen direct weer op z’n pikkie getrapt. Bent u nu zo iemand die als een klein kind loopt te janken om ieder politiek incorrect grapje? Ziet u nergens de humor van in en bent u verslaafd aan azijn? Stop  dan nu met lezen. Dit verslag is voor u voorbij.

Want we gaan het over homo’s hebben. En we weten allemaal dat dat een heikel puntje is. Studies vertellen ons dat iedereen eigenlijk wel een beetje gay is, maar dat tien procent van de mannen toch wel echt homo is. In een selectie van 25 man, moeten er dus 2,5 homo zijn. De eerste 2 hebben we gisteren geïdentificeerd.

De eerste is na het relaas hierboven duidelijk: Denise. Hoewel hij met een vrouw samenwoont, is het toch wel overduidelijk dat er ooit nog een keer een kastdeur geopend gaat worden, als je op de schoenen durft te voetballen, waarmee hij vandaag zelfs een buitenkantje rechts trachtte af te leveren.

De tweede is Luigi, die vanaf nu zwaailicht heet. Als eerste komen we even terug op zwaailicht. Luigi is zo’n vieze rooie. En als hij dan zijn hoofd rondjes laat draaien is het net een zwaailicht.

https://www.youtube.com/watch?v=fqrkjwSjD00

Toen hij op een gegeven moment een paar homotrekjes vertoonde en wij hem er met voetbalhumor op attendeerde dat hij wel erg nichtelijk door de kantine paradeerde, schoot hij ineens vol in de verdediging. Hij was geen homo en bla bla bla. Het was duidelijk voor ons. We vertelden hem dat we hem niet anders zouden gaan zien en niet anders zouden behandelen. We nemen hem zoals hij is, zolang hij ons maar niet neemt. Dat hij toen ineens Arend Jan Winters aan de bar probeerde te versieren zagen we dan weer niet aan komen. Of ze nog een gezellige avond hebben gehad, is ons tot op heden niet duidelijk.

Hoe dan ook we zijn nog op zoek naar onze laatste 0.5 homo, want dat zitten wij procentueel gezien ook weer lekker op niveau.

Tussendoor nam Pinkel zijn taak als kleedkamerschoonmaker en dergelijke erg serieus. Op een gegeven moment gingen hij en zijn gevonden spons overal heen om de kleinste stukjes vuil schoon te maken. Bollemina heeft het mannetje goed opgevoed. Toen hij op het laatst nog een paar voetbalschoenen in de kleedkamer vond, was het duidelijk dat hij nog steeds ernstig onder de indruk was van de oranje schoenen van Dennis.

Met het paar in de handen kwam hij naar onze bierdrinktafel toe om te vragen van wie ze waren. Toen niemand bevestigend antwoordde, keek hij nog eens goed en verschoot hij van kleur. ‘Dat zijn die van mezelf”, zij hij met een verbouwereerde en beschamende rooie kop. Zwaailicht werd wat gepikeerd, omdat hij natuurlijk de enige rooie in dit gezelschap wil zijn.

Uiteindelijk sloten we de middag af met enkele sessies pinpasroulette. Iedereen die mee wil bierdrinken, levert zijn pinpas in. Iemand trekt er een pas uit en de eigenaar doet een kan bier in. Een prima manier om straatarm naar huis te gaan, of gratis kachel lam naar huis toe te struikelen.

Volgende week gaan we er weer vol tegen aan. Hopelijk voetballen we dan weer zo goed dat er een verslag kan komen.

HOOOOWW: Nu zouden we bijna onze uitdaging van de chicks vergeten. Die hebben gisteren namelijk de tetris challenge gedaan. Voor wie niet weet wat dat is, volg ons chicks even op Instagram. Zij daagden ons uit om dat ook te doen. Bij deze dus een oproep aan alle spelers van 3 om volgende week even dildo’s, butplugs, en andere rare dingen mee te nemen die bij onze tetris challenge van pas kunnen komen. Waarschijnlijk heeft Zwaailicht en anders Denise nog wel wat spannende dingen thuis liggen.

Tweede HOOOOOWW: Nu zouden we bijna vergeten om onze teamgenoot Malibu te feliciteren. Hij gaat trouwen!! En zoals altijd wordt dan het hele team uitgenodigd op het geweldige feest. We willen dit natuurlijk graag samen met hem vieren. En omdat wij (en dan bedoelen we natuurlijk Malibu) zo vrijgevig zijn, mag iedereen die VVA een warm hart toewenst ook komen. We weten nog niet precies welke datum het wordt, maar tegen die tijd maken we een groot Facebook evenement aan en komt alles goed. Alvast gefeliciteerd!!!