Zwaarbevochten punt voor VV Avereest.

VV Avereest heeft aan de laatste wedstrijd voor de winterstop een punt overgehouden. Na een 1-0 ruststand stond er na ruim 90 minuten 1-1 op het denkbeeldige scorebord.

VHK uit Sint Jansklooster was de laatste tegenstander voor de Louwdijk-Rooth formatie voor de winterstop. Een relatief onbekende tegenstander voor de tricolores. Het was een koude zaterdagmiddag. Na de vorst van vrijdag op zaterdag was het onduidelijk of er onverhoopt gespeeld zou kunnen worden. Scheidsrechter van dienst, de heer van der Zwan, keurde het hoofdveld af en daarom moest worden uitgeweken naar het kunstgrasveld. Trainer Rico Magsino kon deze middag weer beschikken over aanvoerder René Koster. Sander Hoeve en Niels Redder waren nog afwezig.

VV Avereest maakt een moeilijke eerste seizoenshelft door. Het vertoonde spel is acceptabel en de spelers laten inzet en gedrevenheid zien. Een aantal wedstrijden was er gewoon sprake van pech of vielen de beslissingen van de arbitrage erg nadelig uit. We gaan er vanuit dat de weegschaal over een heel seizoen in balans is en dat zal zich hopelijk na de winterstop in meevallers en beetje geluk laten zien.

VHK uit Sint Jansklooster bevindt zich, na een uitstekende start, in de brede middenmoot.

Na het eerste fluitsignaal liet VHK zien over een prima ploeg te beschikken. De spelers vonden elkaar gemakkelijk en er was sprake van gevarieerd aanvalsspel. De tricolores zetten hier veel inzet tegenover. In het eerste halfuur was de wedstrijd wat balbezit betreft redelijk in evenwicht. De betere kansen waren voor de gasten uit het klooster. Doelman van de Beld redde een aantal keren prima en eenmaal moest de lat redding brengen. Ook de tricolores kregen een aantal goede mogelijkheden. Na ruim een halfuur werd Jurgen Visscher ingespeeld. Hij draaide goed weg bij zijn directe tegenstander en legde de bal breed op Kevin Buiter. Zijn schot caramboleerde achter de doelman van VHK: 1-0.

De hardwerkende mannen van trainer Magsino wisten deze voorsprong mee te nemen naar de rust.

Het beeld van de 1e helft bleef ook in de 2e helft zichtbaar. Een gemakkelijk en goed voetballend VHK en een hard werkend en goed verdedigend VV Avereest. De tricolores zochten waar het mogelijk was de aanval. Tot veel kansen leidde dit vooralsnog niet. Aan de andere kant liet doelman Jorn Jan van de Beld opnieuw zien een uitstekende doelman te zijn. Hij voorkwam een aantal keren de zeker lijkende gelijkmaker. De voorwaartsen van VHK werden er moedeloos van.

De verdiende gelijkmaker kon bijna niet uitblijven. Aan de andere kant had na een goede combinatie tussen Jurgen Visscher en Niek Kuiper, de laatste de 2-0 op zijn schoen. Helaas voor alles wat VVA een warm hart toedraagt schoot hij naast.

De mannen uit Sint Jansklooster bleven de bovenliggende partij en VV Avereest bleef loeren op de counter. Na een aantal wissels kwam er iets meer evenwicht in de wedstrijd. De laatste 10 minuten zette VHK nog een keer alle kaarten op de aanval. Na een vlotte aanval over de rechterkant werd de voorzet door Christof Knobbe achter de ditmaal kansloze doelman van de Beld geschoven: 1-1. Gezien het spelbeeld een verdiende gelijkmaker.

Na ruim 90 minuten besloot de goed leidende scheidsrechter van der Zwan dat het goed was geweest. Avereest kreeg misschien dit keer iets teveel, maar op basis van inzet en werklust was het punt verdiend. Na een aantal tegenvallers voor de mannen van trainer Magsino dit keer een meevaller.

Er breekt nu een rustperiode aan waarin zal worden deelgenomen aan het Protos Weering toernooi. Er zal op dinsdagavond 27 december worden gespeeld in de Citadel in Dedemsvaart.

In 2023 zullen er een aantal oefenwedstrijden worden gespeeld en op zaterdag 28 januari start de competitie weer met een uitwedstrijd bij Hardenberg’85.

We wensen iedereen goede feestdagen en hopen de trouwe supporters ook in 2023 weer te mogen begroeten.

Opstelling Avereest:

Jorn-Jan van de Beld, Nick Buiter, Bart Koster, René Koster, Nick Jonkman, Kevin Buiter, Leyon Courtz (Arjen Dunnink), Nick Oosterveen (Maarten Pol), Dawit Baauw (Sven Joosse), Niek Kuiper (Joost van de Bosch), Jurgen Visscher.

Klik HIER voor de foto’s.