Hoogeveenseweg 30
7707CH
BALKBRUG
tel. 0523-616701

VV Avereest boekte een knappe overwinning op DES Nijverdal. Na ruim 90 minuten stond er 4-2 op het scorebord. Dit na een ruststand van 2-0.

De weersomstandigheden waren deze zaterdag geweldig. Dit na verschillende weken met wind en of regen. Het keurkorps van trainer Rico Magsino had een pittige tegenstander deze middag. De nummer 3 van de ranglijst, DES Nijverdal, kwam op bezoek in Balkbrug. Bij een overwinning zou de ploeg uit Nijverdal de gedeelde 1e plaats in gaan nemen.

Voor de Louwdijk-Rooth formatie was het belangrijk om een resultaat te behalen gezien de stand op de ranglijst. Iets voor 14.30 uur betraden de teams onder leiding van scheidsrechter Martin Oldenbeuving de groene natuurgrasmat. De pupil vd week Stijn Katoele gaf iedereen het goede voorbeeld door na een mooie solo doelman Mensink te passeren.

De ‘Rossoneri’ (prachtige rood-zwarte tenues) uit Nijverdal begonnen sterk aan de wedstrijd. Onder leiding van aanvoerder en spelverdeler Tom Woesthuis werd direct de aanval gezocht. Het leidde niet tot grote kansen, maar de bedoelingen van de formatie van trainer Zwijnenberg waren duidelijk. De tricolores waren gelukkig vanaf het begin goed bij de les en de achterhoede onder leiding van doelman Jorn Jan van de Beld en het centrale duo Nick Buiter en Sander Hoeve hield het hoofd en de voeten koel. In de 4e minuut werd Dawit Baauw de diepte ingestuurd. Op snelheid passeerde hij zijn directe tegenstander. Hij kapte naar binnen en schoot met links de bal keurig in de verre hoek. Doelman Mensink was kansloos: 1-0. Een prima begin en heerlijke opsteker voor VV Avereest. Waar DES eerst het initiatief pakte had Avereest de zaken na ruim 10 minuten goed onder controle. Via de vleugelverdedigers Theun Schoenmaker en Damon Kooiker werden een aantal mooie aanvallen opgezet. De hard werkende spits Robert Snijder wist een tweetal prima voorzetten niet tot doelpunten te promoveren. Ook DES liet zich niet onbetuigd en men bleef de aanval zoeken. Men wist de mogelijkheden echter niet te benutten. Zo ontstond er voor de talrijke toeschouwers een leuke wedstrijd. Aanvoerder Kevin Buiter en de hard werkende en prima spelende Joost van den Bosch en Bram Brouwer wonnen veel duels op het middenveld en konden zo regelmatig de vleugelaanvallers Dawit Baauw en Renzo Schipper aan het werk zetten. Vooral Dawit was in een prima vorm deze middag. Hij was bij vlagen ongrijpbaar voor de verdediging van de ploeg uit Nijverdal.

In de 40e minuut ging Dawit weer op avontuur. Hij was niet zelfzuchtig en gaf een prima assist op de meegelopen Joost van den Bosch en Joost rondde beheerst af: 2-0. Met deze stand werd ook de rust bereikt. Het was gezien het spelbeeld en het voetballende vermogen van DES wel duidelijk dat de wedstrijd nog zeker niet gewonnen was.

Zonder wijzigingen in het team begonnen de tricolores aan de tweede helft. Bij DES was er wel een wissel geweest en ook was er tactisch een wijziging doorgevoerd. DES begon goed en aanvallend aan de volgende 45 minuten. Ook nu hadden de Rossoneri wel regelmatig de bal maar men creëerde geen uitgespeelde kansen. En dat was ook zeker de verdienste van het hard werkende en voor elkaar knokkende team van VV Avereest.

Avereest bleef gevaarlijk via Dawit Baauw. In de 60e minuut had een vlammend schot van Bram Brouwer een beter lot verdiend. De bal vloog rakelings naast. Ook een kopbal van de ingevallen Leyon Courtz vloog rakelings over.

DES ging steeds meer risico’s nemen om de aansluitingstreffer te forceren. Dit gaf de voorhoede van Avereest (nog) meer ruimte. Men was in de eindfase te onzorgvuldig om de wedstrijd definitief te beslissen. In de 85e minuut kreeg DES toch de treffer waar men gezien het spelbeeld wel recht op had. Sem van Dartel passeerde doelman van de Beld: 2-1. Scheidsrechter Oldenbeuving negeerde hierbij het vlagsignaal van de grensrechter van Avereest en wees gedecideerd naar de middenstip.

Dit leek het startsein te worden voor het slotoffensief van de mannen uit Nijverdal om er alsnog een puntendeling of misschien wel meer uit te halen. Hoe anders zou het gaan. Direct na de aftrap zocht Avereest de aanval en dit zorgde voor een veel besproken moment. Een voorzet in het strafschopgebied werd door iedereen gemist. Jurgen Visscher draaide weg bij zijn tegenstander om de bal alsnog te achterhalen en werd daarbij ongelukkig aangetikt door de verdediger van DES. Ook nu wees scheidsrechter Oldenbeuving gedecideerd naar de stip. Kevin Buiter stuurde doelman Mensink de verkeerde kant op: 3-1. KLIK Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Dawit Baauw dacht daar anders over. Hij klopte zijn directe tegenstander (opnieuw) op snelheid en schoot de bal feilloos in de bovenhoek achter doelman Mensink: 4-1. DES profiteerde nog van een misverstand tussen Guido Pielman en doelman van de Beld en opnieuw Sem van Dartel bepaalde de eindstand op 4-2.

Na ruim 90 minuten floot de prima fluitende scheidsrechter Oldenbeuving voor het laatst en mocht VV Avereest de drie punten bijschrijven. Een verdiende overwinning voor de tricolores. De jonge ploeg werkte heeft hard voor en met elkaar gewerkt en ook voetballend was het prima voor elkaar deze middag.

Volgende week heeft Avereest geen competitieverplichtingen. Zaterdag 24 februari staat de uitwedstrijd tegen de andere tricolores op het programma. Tegenstander is dan VV Bruchterveld.

Er zal om 14.30 uur worden begonnen op Sportpark Noppenweide aan de Mr. Holtropstraat 3 in Bruchterveld. De wedstrijd in Balkbrug werd door de gasten uit Bruchterveld gewonnen. Als de mannen van de Louwdijk-Rooth formatie hetzelfde voetbal, inzet, teamspirit en motivatie laten zien als deze middag tegen DES dan is een sportieve revanche zeker mogelijk. De steun van de supporters is daarbij wel nodig! We hopen er dan ook veel te mogen zien en horen in Bruchterveld.