Sportlaan 7
7691BJ
BERGENTHEIM
tel. 0523-231535

Na 45 minuten stond er 0-0 en na 90 minuten 0-1 op het scorebord in Bergentheim.

Dat de 4e klasse C een spannende en mooie competitie is mag na 10 wedstrijden wel duidelijk zijn. Alle teams kunnen van elkaar winnen en alle teams willen ook graag in deze competitie blijven.

Voor de tricolores van trainer Rico Magsino stond afgelopen zaterdag een zware uitwedstrijd op het programma. Er mocht een bezoek aan koploper Bergentheim gebracht worden. De groen-witten uit Banthum zijn in de winning mood. De laatste wedstrijd werd gewonnen van buurman en eeuwige rivaal Mariënberg. Het zelfvertrouwen was dus groot bij de koploper. Hoe anders voor de Louwdijk Rooth formatie uit Balkbrug. Na een goede start van de competitie zit er de laatste weken wat zand in de motor. In de afgelopen week hadden de spelers elkaar eens diep in de ogen gekeken. Dat moest zich vandaag gaan uitbetalen in Bergentheim

De ontvangst op het prachtige sportpark Moscou was allerhartelijkst en de koffie was geweldig. Er kon gespeeld worden op het hoofdveld en dat was extra prettig voor de vele toeschouwers uit Balkbrug die een plaatsje konden vinden op de tribune. Geweldig om te zien hoeveel supporters de tricolores blijven steunen ook als de resultaten even iets minder zijn. Het was even de vraag met welk basisteam trainer Magsino zou gaan starten. Bram Brouwer kreeg een basisplaats en Theun Schoenmaker begon op de bank. De ene talentvolle jongeling voor de andere talentvolle jongeling. Achteraf kan gezegd worden dat Bram een prima wedstrijd speelde en de invalbeurt van Theun ook dik in orde was. Na een prima doelpunt van de pupil van de week mochten de 22 acteurs beginnen onder leiding van scheidsrechter Vogelaar.

De groen-witten van Bergentheim beschikken over een prima uitgebalanceerd team met een mix van jonge en ervaren spelers. De terugkeer van de prima en opnieuw veel scorende spits Nick Buitenhuis  is natuurlijk helemaal mooi voor de ploeg van trainer Arjan Keuken.

Beide teams begonnen enigszins afwachtend aan de wedstrijd. Bergentheim nam vervolgens wel wat meer het initiatief, maar opvallend was wel dat men redelijk ver inzakte op eigen helft om vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. De neutrale toeschouwer (bestaat die overigens?) had misschien verwacht dat de koploper direct vol in de aanval zou gaan om te laten zien dat men de koploper is.

Het is wel een compliment aan de formatie van trainer Rico Magsino, men was vanaf minuut één scherp in de duels en men knokte voor iedere meter.

De eerste mogelijkheden waren wel voor koploper. Men was echter niet erg scherp in de uiteindelijke afronding. De tricolores waren echter niet onder de indruk en men liet zich steeds meer zien op de helft van Bergentheim en een aantal keren gevaarlijk voor de prima doelman Karel Pullen. Hij behoedde zijn team in die fase voor een achterstand.

De laatste fase van de 1e helft nam Bergentheim wat meer het initiatief zonder tot echte kansen te komen. Het veldspel was prima verzorgd bij de groen-witten maar daar bleef het in deze fase bij. Spits Nick Buitenhuis had het lastig met het sterk spelende duo Damon Kooiker/Sander Hoeve en  daarmee was de angel wel voor een groot deel uit de aanval van de koploper. De ruststand brak dan ook met 0-0 aan.

De 2e helft begon Bergentheim sterk en de tricolores kwamen in deze fase niet aan echt uitgespeelde tegenaanvallen toe. De verdediging met aan het hoofd doelman Jorn Jan van de Beld liet zich in deze fase van z’n beste kant zien. Er werd fel en kort verdedigd en men steunde elkaar volop. Erg mooi om te zien. Doelman van de Beld had een aantal prima reddingen waarbij vooral de redding op de inzet van spits Nick Buitenhuis geweldig was.

De overtuiging dat er een resultaat gehaald kon worden tegen de koploper werd met de minuut sterker bij Avereest. In de 75e minuut werd de sterk spelende Dawit Baauw de diepte in gestuurd en zijn perfecte voorzet werd door de attente Renzo Schipper uitstekend afgerond: 0-1. Een echte spitsengoal.

De koploper was even van slag maar men herpakte zich snel. Er werd vol op de aanval gespeeld maar ook nu stonden de tricolores verdedigend prima en echte uitgespeelde kansen creëerde de koploper ook nu niet. Opnieuw een compliment voor de hardwerkende en geconcentreerd spelende formatie uit Balkbrug.

In de slotfase waren de beste kansen voor Avereest. Doelman Karel Pullen redde een aantal keren uitstekend anders was de wedstrijd al eerder beslist. Het bleef spannend tot de laatste minuut.

Na ruim 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Vogelaar voor het laatst in deze sportieve wedstrijd, en was de vreugde groot in het Avereest kamp. Iedereen was het er over eens:

VV Avereest had verdiend gewonnen van de koploper. Voor de jonge formatie van trainer Magsino een heerlijke driepunter. De tricolores hebben hard gewerkt en bij vlagen werd er prima gespeeld. Men heeft zeker aan klantenbinding gedaan deze middag.

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Er zal dan worden gespeeld tegen GFC uit Goor. Een onbekende tegenstander voor de tricolores maar wel de nummer 4 van de ranglijst. We hopen dat de overwinning op de koploper voor een positieve impuls zorgt en dat men met een goed gevoel (lees overwinning) de winterstop in gaat.

Dat zal geen eenvoudige opgave worden maar met de instelling van afgelopen zaterdag is dat zeker mogelijk. Er zal om 14.30 uur worden begonnen op Sportpark de Balk. We hopen dat ook bij de laatste wedstrijd in dit jaar er veel supporters de mannen komen steunen als scheidrechter Olsman het beginsignaal geeft.