Meester Holtropstraat 3
7695TW
BRUCHTERVELD
tel. 0523-231822

Na een 1-0 ruststand stond er na ruim 90 minuten een 3-2 eindstand op het scorebord.

Vanmiddag stond de wedstrijd tussen de beide ‘tricolore clubs’ op het programma. De heenwedstrijd in Balkbrug was door Bruchterveld gewonnen met 1-2. De Louwdijk-Rooth formatie van trainer Rico Magsino wilde sportieve revanche en werd daarbij gesteund door een redelijk grote groep supporters uit Balkbrug. De sfeer op de gezellige tribune was prima en de toeschouwers kregen waar voor hun geld.

De weersomstandigheden waren nogal wisselend deze middag. Regen, hagel en zon wisselden elkaar af. Er waren veel overeenkomsten met het spelbeeld en verloop. Momenten van prima voetbal werden afgewisseld met soms onbegrijpelijke keuzes en slordig balverlies. Het zorgde wel voor een vermakelijke pot voetbal met twee teams die beiden (vooruit) wilde voetballen.

Om 14.30 uur gaf de scheidsrechter van dienst, Gerwin Maathuis het signaal om de wedstrijd te beginnen. Avereest begon geconcentreerd aan de wedstrijd en het was duidelijk dat men voor de drie punten kwam. Het eerste kwartier was men de bovenliggende partij en met verzorgd voetbal werd de aanval gezocht. Dit resulteerde in kansen voor Dawit Baauw na voorbereidend werk van Bram Brouwer en een kopbal van Renzo Schipper na een prima voorzet van Theun Schoenmaker. Doelman Godeke tikte de bal naast en de daaropvolgende corner leverde niets op. Ook Bruchterveld zocht waar mogelijk de aanval en doelman van de Beld moest zich strekken om een kopbal onschadelijk te maken. Direct daarna werd Jurgen Visscher de diepte ingestuurd, doelman Godeke was net eerder bij de bal en kon met een prima sliding verder onheil voor Bruchterveld voorkomen.

De wedstrijd bleef op en neer gaan waarbij het spel van Avereest in deze fase iets verzorgder oogde. De tricolores van de Noppenweide waren in de omschakeling wel regelmatig dreigend. Na ruim een half uur wilde Dawit Baauw een voorzet geven.  Of de hand van de verdediger na naar bal ging of de bal tegen de hand zal nooit duidelijk worden. Scheidsrechter Maathuis zag er geen handsbal in.

Beide ploegen kregen nog mogelijkheden waarbij het schot van Joost van de Bosch een beter lot had verdiend. Waar de meeste toeschouwers een gelijke ruststand hadden verwacht, dachten de mannen van trainer Bloemendal daar toch anders over. In de 43e minuut schoot Milan Eggengoor de 1-0 achter doelman van de Beld. Een behoorlijke tegenvaller voor de tricolores van de Balk.

Na een warme kop thee en wat motiverende teksten begonnen beide teams aan de 2e helft. Redelijk onverwachts werd in de 48e minuut een corner van Dawit Baauw door de verdedigers van Bruchterveld volledig gemist. Kevin Buiter was attent en tikte de 1-1 achter doelman Godeke. Een fijne opsteker voor Avereest. Men kon echter niet lang genieten van dit moment. Opnieuw Milan Eggengoor was het goudhaantje en rondde goed doorzetten aan de rechterkant af: 2-1.

Avereest was even van slag maar herpakte zich vrij snel. Een geplaats schot van Dawit Baauw werd door doelman Godeke op de lat getikt en een schot van Bram Brouwer ging net naast. In de 58e minuut was het echter wel raak. Bram Brouwer schoot vanaf de rand strafschopgebied met uiterste precisie de bal achter een kansloze doelman: 2-2.

De weersomstandigheden zorgden er voor dat de tribune helemaal vol zat met toeschouwers van beide teams. Het zegt iets over de onderlinge verhoudingen tussen beide verenigingen dat de sfeer prima was hoewel de supporters van beide clubs de wedstrijd met een andere bril op bekijken. Amateurvoetbal zoals het bedoeld is.

Beide teams bleven de aanval zoeken en wilden de drie punten graag bijschrijven. Doelman Godeke redde nog een keer prima op een inzet van Renzo Schipper, maar in de 68e minuut tekende Milan Eggengoor voor zijn derde doelpunt en de 3-2 voorsprong voor Bruchterveld. Met een aantal wissels, en dus verse krachten, probeerde Avereest alsnog om een resultaat te behalen. Men zocht, soms opportunistisch, de aanval. In de omschakeling waren de mannen van Bruchterveld gevaarlijk.

Nick Buiter was erg attent en maakte een aanval onschadelijk, anders was de wedstrijd vroegtijdig beslist in het voordeel van Bruchterveld. Nu bleef het spannend tot de laatste minuut. Waar de wedstrijd in Balkbrug nogal ‘versierd’ was met gele en een rode kaart, trok scheidsrechter Maathuis er deze middag maar één.

Maarten Pol schoot een vrije trap hard door de muur, doelman Godeke liet de bal los, maar de rebound kon niet tot gelijkmaker gepromoveerd worden. In de laatste minuut was er nog een echte scrimmage in het strafschopgebied van Bruchterveld, maar verandering in de stand kwam er niet meer.

Na ruim 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Gerwin Maathuis de wedstrijd naar de geschiedenisboeken. Waar een gelijkspel misschien verdiend en terecht was geweest, kreeg Avereest vanmiddag te weinig. Daar maalde men in Bruchterveld, terecht, niet om en men schreef de drie punten graag bij.

Ook vanmiddag liet de jonge formatie van trainer Rico Magsino zien dat het voetballend prima op orde is en er werd hard gewerkt. Soms krijg je niet altijd wat je verdiend. Geen reden echter om bij de pakken neer te zitten! Er zijn en waren voldoende positieve aanknopingspunten en dat geeft de VVA burger moed. Het was voor de toeschouwers een leuke, spannende en sportieve wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams.

Volgende week staat voor VV Avereest de thuiswedstijd tegen SC Daarle op het programma. Nieuwe ronde en nieuwe kansen voor de tricolores. We hopen dat de trouwe supporters er ook dan weer bij zijn op Sportpark de Balk.