Hoogeveenseweg 30
7707CH
BALKBRUG
tel. 0523-616701

Na een spectaculair begin stond er na 90 minuten een 2-1 eindstand op het scorebord.

Na een, niet gepland, weekend rust stond vandaag voor VV Avereest de wedstrijd tegen Mariënberg op het programma. Onze gasten zijn vorig seizoen ook gedegradeerd en waren jarenlang een stabiele 3e klasser. In het verleden speelde men zelfs 1e klasse! Een prestatie van formaat voor een relatief kleine vereniging. In competitie verband troffen de Westerpark bespelers en Avereest elkaar voor het laatst in het seizoen 2011-2012. Vorig seizoen nog wel in een bekerwedstrijd. De wedstrijden kenmerkten zich vaak door de kleine krachtsverschillen. Het was dan ook de vraag hoe het deze middag zou worden. Mariënberg is de competitie prima begonnen met twee overwinningen en eén gelijkspel. De tricolores met eén overwinning en eén nederlaag. Het belang van een resultaat was voor beide teams duidelijk.

De Louwdijk-Rooth formatie van trainer Rico Magsino moest het deze middag stellen zonder een aantal vaste namen door blessures en een schorsing. De selectie is gelukkig breed, maar ook jong. Dat is natuurlijk geweldig, maar soms is ervaring ook prettig. Onze vrienden uit Mariënberg hebben een speler in het team met erg veel ervaring en scorend vermogen. Rolf Hofsink heeft als beroep doelpunten maken en had voor deze wedstrijd 250 doelpunten gemaakt! Het was dus wel een uitdaging voor de verdedigers van Avereest om deze ervaren aanvaller aan banden te leggen.

Zonder sentimenteel te worden, het is toch een mooi gezicht om twee teams in prachtige tenues een echte grasmat te zien betreden. Mariënberg in prachtig rood-zwart en het tricolore tenue van de thuisploeg.

De scheidsrechter van dienst deze middag was de heer Jansen. Hij gaf om iets over 14.30 uur het sein om te beginnen. De toeschouwers die iets later op de Balk arriveerden zullen mogelijk gedacht hebben dat het scorebord defect was. Na vijf minuten stond er namelijk al 2-0 op het scorebord!

En er was, gelukkig voor de tricolores, niets mis met het scorebord.

De tricolores schoten uit de startblokken. Na drie minuten gaf Maarten Pol een prachtige pass op Bram Brouwer. De jongeling controleerde de bal prachtig met rechts en haalde direct met links uit. Doelman Altena was kansloos: 1-0. Avereest bleef doorgaan en een minuut later stuurde Niek Kuiper de van een blessure teruggekeerde Dawit Baauw de diepte in. Dawit was sneller dan zijn directe tegenstander. Dawit gaf doelman Altena ook het nakijken: 2-0. Wat een begin en ongekende weelde voor de tricolores.

Wat zou dit gaan worden!? De rood-zwarten waren nu wel wakker en de wedstrijd kwam vervolgens meer in balans. Aan Avereest kant kregen Niek Kuiper en Dawit Baauw nog een tweetal goede mogelijkheden om de score verder op te voeren. Ook Mariënberg liet zich nu meer op de helft van Avereest zien en men creëerde ook een aantal mogelijkheden zonder dat het doelman Jorn Jan van de Beld kon verontrusten.

Na ruim een half uur een prima aanval van Mariënberg. Het eindstation was Rolf Hofsink en dan kun je bijna een doelpunt noteren. Dat was ook nu het geval. Hij kapte zijn directe tegenstander uit passeerde doelman van de Beld in de verre hoek: 2-1. Nummer 251 (!) voor Hofsink.

Na de theepauze werd verwacht dat Mariënberg vol voor de gelijkmaker zou gaan. De ‘mainbargers’ begonnen ook goed aan de tweede helft en combineerden in deze fase ook wat gemakkelijker dan de tricolores. Tot echt uitgespeelde kansen kwam men echter niet. De verdediging onder leiding van Nick Buiter en Sander Hoeve stond vaak goed opgesteld. En als dat niet het geval was dan was daar natuurlijk doelman Jorn Jan van de Beld. Hij heerste in de lucht en ook een paar harde schoten werden door hem onschadelijk gemaakt.

Ook Avereest kreeg nog een aantal prima mogelijkheden waarbij het soms beter was geweest om direct op het vijandelijke doel te schieten dan de bal aan te willen nemen en nog beter voor de voeten te willen leggen.

Voor de talrijke toeschouwers was het een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. Beide ploegen wilden voetballen en er was onderling respect in dit sportieve duel.

Naarmate de tijd vorderde begon Mariënberg meer risico’s te nemen. Er werden extra spitsen in het veld gebracht om zo de, op dat moment, verdiende gelijkmaker te forceren. Het mag gezegd worden dat de jonge formatie van trainer Magsino knokte voor ieder meter en in de omschakeling soms gevaarlijk werd. Mariënberg kreeg nog een uitgelezen kans om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar ook nu kwam doelman vd Beld als winnaar uit de strijd. Een vervelende smet op de sportieve wedstrijd was de rode kaart voor Joost van de Bosch. Joost kreeg twee keer geel voor lichte overtredingen. Helaas voor deze sportieve voetballer is hij de volgende wedstrijd geschorst.

Na ruim 90 minuten floot de goed fluitende scheidsrechter Jansen voor de laatste keer en mocht het hardwerkende en jonge collectief van Avereest de drie punten bijschrijven. Een goed en flitsend begin was vandaag niet het halve maar het hele werk. “Waarvan akte” zou de begenadigd tekstschrijver (Alfred Dorgelo) met het rood-zwarte hart zeggen.

Het was nog geruime tijd gezellig in de kantine en bestuurskamer van Sportpark de Balk. Mooi dat het zo kan en het zegt iets over de onderlinge verhoudingen.

Om het, in iets aangepaste vorm, te zeggen: “mooi dat jullie d’r waren”.

Volgende week staat voor de tricolores de vorige week afgelaste wedstrijd tegen Daarle op het programma. Bij winst kan de Louwdijk-Rooth formatie aansluiten bij de bovenste plaatsen en dan net boven onze vrienden uit Mariënberg komen. Dat zal zeker geen eenvoudige opgave worden want

SC Daarle beschikt over een goed voetballende ploeg hebben we uit betrouwbare bron vernomen.

Er zal om 14.30 uur worden begonnen op Sportpark N’ Kadiek. De steun van de supporters kunnen ze zeker goed gebruiken. Graag tot volgende week in Daarle.